sobota 13. dubna 2013



Armenil – popis příběhu






Děj se odehrává v zemi Amesyer. Tato jinak krásná země, má však ke klidu, jež by si ti, kteří mají zemi na starosti, přáli, velmi daleko.
Schyluje se totiž k válce, které se snaží několik skupin bytostí zabránit. Největší hrozbou pro celou zemi je ovšem Netvor a jeho přisluhovači.

V jedné, dosud nejklidnější částí země – Eldarinu – žije elf Lavindil s velmi mocnou ženou a dívkou Enril. Obě ženy, kromě silného přátelství, spojuje ještě jedna věc - a sice jejich původ. Nepatří totiž k rase lidské ani elfské.
Původ Enril však musí být před ostatními velmi dobře chráněn, a to hned z několika důvodů. O její rase ví tedy jen velmi málo bytostí.
Enril má čtyři bratry, kteří se snaží stůj co stůj zabránit válce a proto většinu času tráví mimo svůj nynější domov. Sourozence pojí silné pouto lásky, ale kromě toho také bolestné tajemství.

Mezitím, co Enrilini bratři putují po Amesyeru, zůstává dívka v Eldarinu, kde ji navštíví její lidská přítelkyně Minde.
Jako jedna z mála ví o Enril to, co ostatním zůstává prozatím skryto. Ví, proč musí zůstávat mimo dosah nebezpečí, jelikož má před sebou budoucnost, které se nemůže vzdát, ani kdyby sama chtěla.


Věci se ovšem začnou komplikovat ve chvíli, kdy se Netvor nezastaví už ani před Eldarinem a tak už začíná být i toto, dříve bezpečné místo, v ohrožení.
Navíc díky bytosti, která se zde ‚náhle‘ objeví, najednou vše začne dostávat jiný rozměr a směr…

  
Podaří se válku odvrátit? A kdo je Enril doopravdy? Jaký má úkol a co všechno pro něj bude muset obětovat?
Dokáže čelit rozhodnutí, při němž bude muset zcela zapomenout na vlastní já a udělat to, co musí? A jak do toho všeho zapadne bytost, s níž se dívka setká? Bude mít v osudu Amesyeru vůbec nějakou roli?

A co když bude všechno ještě složitější, než se na začátku zdálo?
Co když musíte udělat něco, co vás nikdy ani nenapadlo a čemu by se ve své podstatě každý bránil?

Bude na otázku, která je klíčem k poražení Netvora v Amesyeru, nalezena odpověď?





Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)