čtvrtek 18. dubna 2013



NEDOSTIŽNÁ – popis příběhu






Hlavní postavou a vypravěčem je David Wade.


David je studentem medicíny, který před pár týdny nastoupil zpět na školu do třetího ročníku. Díky své zapomnětlivosti je nucen letět jako o život ke kopírce, aby si tam udělal kopie listů, se kterými mají za chvíli pracovat na přednášce v patologii.

Všechno probíhá docela dobře: doktor Carls ještě nepřišel, cestou ho nikdo nezdržel a u kopírky není ani noha. Ovšem - všeho do času.

Když si David myslí, že ho nic nezastaví, zcela nečekaně se u kopírky objeví dívka, která pro něj znamená problém - vypadá totiž, že se k tomuto stroji a k jeho obsluze dostala poprvé v životě.

David v duchu panikaří, ale jen co si ho dívka všimne, pustí ho, protože je jí jasné, že služby stroje potřebuje momentálně rychleji než ona.

Štěstí Davidovi přeje a uvidí doktora Carlsla v chodbě naprosto pohlceného do vášnivého rozhovoru s docentem Connorem. Proto se rozhodne dívce s jejím kopírováním pomoci.

Jakmile mají vše hotovo a dívky odejde, David se v poslední chvíli zarazí a podívá se na display u kopírky, na kterém si dívka zapomněla ukončit svůj účet. Zjistí tak její jméno a začne v něm hlodat chuť dívku najít a znovu s ní mluvit. Tuto myšlenku se však snaží rozcupovat jeho rozum.



A tady se začíná příběh trochu komplikovat. Bude David dívku hledat? Najde ji podle jména? A pokud ano, co bude dál?




Příběh by se dal zařadit do kategorie "zamilovaných románů", nikoli však do červené knihovny. Jsem skalní odpůrkyní přeslazených románků, kde už po první kapitole víte, jak se vše bude vyvíjet dál.


Do děje jsem proto zasadila události, které se skutečně staly, jiné jsou čistá fikce a další část tvoří upravené skutečnosti.







Velké poděkování patří Šímovi - autorovi a editorovi z webu saspi.cz, který mi svými připomínkami a postřehy velmi pomohl, aby se mé psaní zlepšilo.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)