úterý 2. dubna 2013

Zázrak zrození - Zamyšlení na týden...






Podívejte se na úchvatné video se skvělým hudebním doprovodem. Takhle jsme začínali všichni - bez rozdílu pohlaví, rozumu, vyznání, bankovního konta... :-)







Možná je to jen můj subjektivní názor, ale opravdu je pro mě záhadou, jak někdo - když uvidí něco tak dokonale promyšleného, jako je zrození zcela nové lidské bytosti, nebo celé bezchybné fungování lidského organismu - může pořád dál tvrdit, že Bůh není, že to všechno vzniklo „samo od sebe“, že se to „vyvinulo“, že to „příroda vymyslela“... 

Jen tak pro zajímavost - na Lékařské fakultě UP při hodinách Farmakologie, nám jeden pan docent řekl, že ač se lidstvo snaží sebevíc, tak on sám silně pochybuje o tom, že bychom kdy mohli rozluštit všechna zákoutí a odhalit fungování lidského mozku. To, co o něm vědci vědí dnes je jen nepatrný střípek z toho nedozírného množství, co o něm ještě nevíme.

A to se týká jen jednoho orgánu - lidského mozku. Co když vezmeme v úvahu celý svět - každého živočicha, rostlinu... Kolik toho doopravdy vlastně víme? Jak něco tak dokonalého, mohlo vzniknout „samo od sebe“?







Zdroj: youtube.com
Obrázek: google.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)